OROSZVILAG.HU


Szergej Sojgu a legkedveltebb orosz miniszter

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-07-06 18:21:52  |  
Kecskeméti Gábor

Szergej Sojgu a legkedveltebb orosz miniszter

Népszerűséget hoztak neki a katasztrófák 

 Szergej Sojgu a legkedveltebb orosz miniszter

 

Szociológusok vezetésével felmérést végeztek arról, hogy az oroszok számára ki a legkedveltebb miniszter és kit ismernek a legkevésbé. Szergej Sojgu katasztrófavédelmi miniszter végzett a lista élén, míg Szecsin miniszterelnök-helyettes csupán minden negyedik orosz számára ismert.

Tekintetbe véve a számtalan szerencsétlenséget, melyek az elmúlt időszakban Oroszországban történtek (a néhai lengyel elnök repülőgépének lezuhanása, a szibériai bányaszerencsétlenség, a dél-oroszországi áradások), a katasztrófavédelmi miniszter hosszú ideje a nyilvánosság középpontjában áll. A megkérdezettek 74 százaléka szerint jól végzi a munkáját, így messze a szimpátia lista elején végzett. Megbízhatóságát bizonyítja továbbá, hogy már 16 éve áll hivatala élén.

Jócskán lemaradva követi őt Szergej Lavrov, az orosz külügy első embere, aki 56 százalékot ért el. A dobogóra felkerült még Szergej Ivanov miniszterelnök helyettes, mindössze 42 százalékos támogatottsággal.

Mindhárman javítottak korábbi pontszámaikon, hiszen a márciusi közvélemény kutatáson elért eredményüket 3-3 százalékkal tornázták feljebb. Az újabb felmérés vesztese Viktor Zubkov miniszterelnök helyettes, akinek népszerűsége egy év alatt 42 százalékról 32 százalékra „olvadt”.

A legkevésbé ismert kormánytag Igor Szecsin, Vlagyimir Putyin miniszterelnök egyik helyettese, aki 2004 és 2008 között Putyin akkori elnök tanácsadója is volt. A felmérés során megkérdezettek 74 százalékának semmit nem mondott Szecsin neve. Az ismeretlenségi lista második helyezettje Igor Suvalov, szintén egy miniszterelnök helyettes, aki a megkérdezettek 70 százalékának volt ismeretlen. 

 

Cimkék: Szergej Sojgu
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat