OROSZVILAG.HU


Szocsiban bontják a magánházakat

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-07-17 12:02:52  |  
Gyóni Gábor

Szocsiban bontják a magánházakat

Konfliktus a magán- és az államérdek között

 Szocsiban bontják a magánházakat

 

A 2014-es téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban megkezdődött a lakók kitelepítése és az ingatlanok bontása a leendő olimpiai helyszínekről.

Az Adleri körzeti bíróság péntekig adott határidőt a lakóknak, hogy az olimpiai objektumok számára kiszemelt helyszíneken fekvő ingatlanjaikat elhagyják. A gazeta.ru tudósítása szerint a lakosok pánikszerű menekülésbe kezdtek, voltak, akik a bútoraikat sem tudták elszállítani.

Az olimpiai projekttel kapcsolatban korábban is éles viták voltak, mert az ingatlanok tulajdonosai nem akarták átadni földjeiket. Végül az a megállapodás született, hogy az állam új ingatlannal vagy készpénzzel kompenzálja az ingatlanok tulajdonosait. Ebből a célból Nyekraszovszk településen létre is hoztak egy telepet, ám az áttelepülők rossznak tartják az ottani házak minőségét. Ráadásul a lakók szerint alulértékelték ingatlanjaikat (csak 30-40 ezer dollárt fizetnek 100 négyzetméterért, miközben korábban 60-70 ezer dollárról volt szó), de az is előfordult, hogy az ingatlanok területét alulbecsülték.

A mostani építkezések helyén fog létesülni a központi Olimpiai stadion, ahol a nyitó- és záróünnepségre fog sor kerülni.

 

 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat