OROSZVILAG.HU


Putyin valószínűleg elutazik Hannoverbe

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2013-02-13 16:14:47  |  
Kecskeméti Gábor

Putyin valószínűleg elutazik Hannoverbe

Az áprilisi vásár idején esedékes a látogatás

Putyin valószínűleg elutazik HannoverbePutyin valószínűleg elutazik Hannoverbe

Oroszország idén - rövid időn belül második alkalommal - a hannoveri vásár hivatalos partnerországa. Ezért valószínű, hogy az orosz elnök is tiszteletét teszi a világszerte ismert hannoveri ipari vásáron.  A Kremlhez közel álló források szerint az utazás esélye "rendkívül nagy", nem utolsósorban azért, mert a városban lakik Putyin jóbarátja, a korábbi német kancellár, Gerhard Schröder.

Oroszország legutóbb 2005-ben volt a hannoveri vásár hivatalos partnerországa, ekkor maga Putyin vezette az orosz delegációt. 2005-ös látogatásakor már szóba került az orosz gazdaság liberalizációja és orosz állami vállalatok privatizálása. Az oroszok idén is nagy dobásra készülnek: az ipari és kereskedelmi minisztérium 2.700 négyzetméternyi kiállítási területet foglalt le előzetesen, ezen belül az egyes orosz cégeknek maguknak kell megszervezniük standjaikat.

Az egy négyzetméterre eső bérleti díj 249 euró, ez éppen feleannyi, mint a 2012-ben Szocsiban lezajlott befektetési fórum idején tartott kiállításon. Orosz üzletemberek azt is hozzátették, hogy a szállások ára néha tizedannyi, mint Szocsiban, a szobák mégis kényelmesebbek.

(aktuell.ru) 

 

 

Cimkék: németország, merkel, putyin, hannover, vásár, kiállítás, partner, schröder, 2005,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat