OROSZVILAG.HU


Lengyel államtitkok orosz kézen?

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2010-04-14 10:54:53  |  
Gyóni Gábor

Lengyel államtitkok orosz kézen?

Bizalmas információk kerülhettek az oroszok birtokába

 Lengyel államtitkok orosz kézen?

 

A szombati szmolenszki légiszerencsétlenségben, amelyben életét vesztette Lech Kaczynski lengyel elnök is, számos vezető állami hivatalnok és a lengyel hadsereg legfelsőbb vezetése is áldozatul esett. A Rzeczpospolita lengyel lap szerint félő, hogy az orosz titkosszolgálatok lengyel államtitkok birtokába juthattak a katasztrófa következményeképpen.

A baleset helyszínén dolgozó nyomozók mobiltelefonok, elektromos adathordozók maradványait szedték össze, olyan eszközöket, amelyek nemzetbiztonsági szempontból is fontosak lehetnek, az elhunyt utasok többségének ugyanis hozzáférése volt Lengyelország vagy akár a NATO legféltettebb titkaihoz, igaz, azt nem lehet pontosan tudni, milyen titkos információkat tartalmazó laptopokat vagy aktákat vittek magukkal a lengyel vezetők.

A Rzeczpospolita által megkérdezett szakértő szerint nem kizárt, hogy az oroszok másolatokat készítettek a birtokukba került bizalmas tárgyakról, adatokról, bár egyelőre azt sem sikerült pontosan felderíteni, mi volt a repülőgép fedélzetén.

 

(postimees.ee)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat