OROSZVILAG.HU


A NATO és Oroszország között nincs hidegháború

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-04-03 14:17:38  |  
Seszták Sándor

A NATO és Oroszország között nincs hidegháború

Nincsenek tömbök és ideológiák

 A NATO és Oroszország között nincs hidegháború

A NATO és Oroszország között nincs hidegháború. Ezt jelentette be a BBC-4 brit rádióállomásnak adott interjújában Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára.

„Hidegháború nincs, mivel nincsenek meg az ahhoz szükséges elemek, elsősorban a szemben álló tömbök és ideológiák” - hangsúlyozta.

„Mindazonáltal, Oroszországnak, mint erős országnak, megvan a képessége erő alkalmazásával átrajzolni az európai határokat. A szükséges eszközökkel és politikai akarattal is rendelkezik. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor katonai tervezéssel foglalkozunk” - mondta Rasmussen.

„Én így látom a kibontakozó helyzetet: Oroszország igyekszik elkerülni a szomszédos országok NATO-ba és az Európai Unióba lépését - mondta. - Oroszországnak szüksége van egy külső ellenségre a belső konszolidációhoz. De a NATO egy képzeletbeli ellenség, a NATO-nak soha nem állt szándékában megtámadni Oroszországot”.

„A NATO és az EU a keleti bővítés által a jólét és a stabilitás zónáját hozta létre. Oroszország teljes mértékben élvezheti ezeket a gyümölcsöket, a gazdasági fejlődést, amely Kelet-Európában tapasztalható” - tette hozzá.

http://www.ng.ru/news/462501.html

Cimkék: NATO, Oroszország, hidegháború
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat