OROSZVILAG.HU


Ukrajnai válság: "Amerika dörzsölheti a tenyerét"

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-08-03 10:11:15  |  
Oroszvilag.hu

Ukrajnai válság: "Amerika dörzsölheti a tenyerét"

Éles bírálat Merkel Ukrajna-politikája ellen

 Ukrajnai válság: "Amerika dörzsölheti a tenyerét"

Sahra Wagenknecht, a német Baloldali Párt képviselője Bundestagban tett felszólalásában élesen bírálta Németország Ukrajna-politikáját.

Wagenknecht azzal vádolta Angela Merkel kancellárt, hogy Berlin támogatta a februári kijevi államcsínyt és egy olyan oligarchisztikus rezsim hatalomra jutását, mely ellen kezdetben a Majdan is tiltakozott.

A politikus szerint Európa Ukrajnában vereséget szenvedett. Az országban véres polgárháború tört ki, bár pár hónapja még szépen szóló ígéretekkel halmozták el Ukrajnát.

Ma a Nyugat egy olyan ukrán kormányt támogat, amelyben négy miniszter nacionalista, olyan kormányt, amely „nyíltan fellép a zsidók és oroszok ellen”, egy olyan vezetést, amely a saját polgárai ellen visel háborút. Egy olyan elnököt, aki semmiben sem különbözik Janukovicstól.

A német közvélemény elől elhallgatják, hogy az ukrán oligarchák magánhadsereget építenek, lerabolják az országot, miközben a nép nyomorban él. Elhallgatják, hogy az ukrán nacionalisták terrorizálják a baloldaliakat. Az ukrán vezetés, ahelyett, hogy lefegyverezte volna a neonáci bandákat, „betiltotta a kommunista pártot.”

Az odesszai tömeggyilkosság, amikor élve égettek el embereket, nem orosz propaganda, hanem a valóság.

A Majdan eredeti követelései a korrupcióellenesség, demokrácia, szociális biztonság voltak. Ezeket az értékeket Kijev „teljes mértékben elárulta. Én Ön is elárulta, Merkel asszony. Azzal, hogy ezt a hatalmat támogatja.”

A politikus azt követelte, Berlin gyakoroljon nyomást Porosenkóra, hogy állítsa meg a háborút. Véleménye szerint elfogadhatatlan a NATO további esetleges keleti bővítése. A szankciók pedig elsősorban Európa számára jelentenek veszélyt, miközben Amerika „dörzsölheti a tenyerét.”

 

 

 

(Komszomolszkaja Pravda) 

 

Cimkék: Ukrajna, Nyugat, Majdan, Merkel, Amerika, Wagenknecht
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat