OROSZVILAG.HU


Montenegró: oroszokat vádolnak puccskísérlettel

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2016-11-07 15:22:32  |  
Kubik Zsombor István

Montenegró: oroszokat vádolnak puccskísérlettel

Rendkívül súlyos vádak

Montenegró: oroszokat vádolnak puccskísérlettel

Montenegró különleges főügyésze Milivoje Katnics azt állítja, hogy az országban orosz nacionalisták csoportjának eltökélt szándéka, hogy puccsot vigyenek véghez és meggyilkolják a miniszterelnököt, Milo Dzsukanovicsot, közölte a Reuters hírügynökség.

„E bűnszervezet szervezői nacionalisták voltak Oroszországból. Az eredeti követelésük és következtetésük az volt, hogy Milo Dzsukanovics kormánya nem távozik a választások után, így pedig erővel kell megdönteni a hatalmat”, - mondta a főügyész.

Az oroszországi nacionalisták szándéka, hogy meggyilkolják Montenegró miniszterelnökét, ezzel hozzásegítve a montenegrói ellenzéki pártok parlamentbe való bekerülését. Katnics nem nevezte meg a pártokat, melyek kapcsolatban állnak a bűnszervezet tagjaival.

A bűnszervezet Oroszország, Szerbia és Montenegró területén alakult meg, „terrorcselekmények elkövetése érdekében”, -jelentette ki a főügyész. Hozzátette, hogy a nyomozásban részt vettek a szerb bűnüldöző szervek, melyek több embert is letartóztattak, kikre gyanú terelődött az összeesküvőkkel fenntartott kapcsolataik miatt.

Október végén a szerb hatóságok arról számoltak be, hogy országuk orosz állampolgárok egy csoportját tiltotta ki, akik terrortámadásra készültek Montenegróban. A szerb miniszterelnök, Alekszandr Vucsics úgy fogalmazott, hogy Montenegróban a parlamenti választások után „külföldi együttműködéssel” akarták elfoglalni az állami intézményeket. Dzsukanovics elismerte, hogy ezért az oroszbarát Demokrata Front a felelős.

 

Forrás: snob.ru

 

Cimkék: Montenegró, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat