OROSZVILAG.HU


Grúzia az oroszellenes politika foglya

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2010-11-23 11:49:03  |  
Gyóni Gábor

Grúzia az oroszellenes politika foglya

Az oroszellenes retorika a belső problémákat fedi el?

Grúzia az oroszellenes politika foglya

Nino Burdzsanadze grúz ellenzéki politikus szerint a Mihail Szaakasvili grúz elnök által folytatott politika Oroszországot provokálja, egy esetelges orosz válaszlépés viszont egész Grúzia számára járna katasztrófális következményekkel. „A világpolitika ma már más, ő viszont [Szaakasvili] még a hidegháború korszakából maradt itt. Grúzia Szaakasvili oroszellenes politikájának foglya” – nyilatkozta Burdzsanadze.

A politikus reagált arra is, hogy tegnap felvetődött: Grúzia meggátolná a 2014-es szocsi olimpia megrendezését. Burdzsanadze szerint ennek egyetlen módja van: a háború, egy újabb katonai konfliktus viszont tönkretenné Grúziát.

Burdzsanadze szerint Grúziának dialógust kellene kezdenie Oroszországgal. „Szaakasvili már nem egyszer becsapta és megszégyenítette az orosz vezetőket. Arról beszél, kész a dialógusra, de csak azért, hogy a Nyugatnak ne lehessen szemrehányásai, valójában azonban folytatja az Oroszország ellenes politikát.”

Ami a 2003-as „rózsás forradalom” óta elért eredményeket illeti, Burdzsanadze szerint a 3 milliós Grúziában 1,8 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. A politikus elmondta, nyugat-grúziai körútja során azt látta, az embereknek arra sincs pénzük, hogy esténként felgyújtsák a villanyt.

 

(postimees.ee)

Cimkék: Nino Burdzsanadze, grúz-orosz viszony
Országok: Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat