OROSZVILAG.HU


Az orosz nyelv jövője Azerbajdzsánban

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2011-12-18 12:25:18  |  
Kecskeméti Gábor

Az orosz nyelv jövője Azerbajdzsánban

Komoly perspektívák

Az orosz nyelv jövője AzerbajdzsánbanAz orosz nyelv jövője Azerbajdzsánban

Észtországgal szemben az orosz nyelvnek komoly perspektívái vannak Azerbajdzsánban. „Az orosz anyanyelvűek jól és kényelmesen érzik magukat Azerbajdzsánban.” – jelentette kis a Bakui és Azerbajdzsáni Eparchia (Püspökség) vezetője, Alekszandr püspök, aki ezt az azerbajdzsáni oroszok által rendezett konferencián mondta (Az orosz nyelv szerepe a nemzetközi kapcsolatok rendszerében, a kölcsönös együttműködés és a kulturális kapcsolatok területén).

 Azerbajdzsánban vannak orosz nyelvű iskolák, működik egy „szláv” egyetem (Baki Slavyan Universiteti), és az azerbajdzsáni iskolákban vannak orosz nyelvű osztályok. „Az orosz nyelv számos információt hordoz a tudomány, az erkölcs és a művészetek tekintetében. Bárki, aki kapcsolatba lép az orosz nyelvvel, azt saját fejlődésére fordíthatja.” – tette hozzá Alekszandr püspök.

Az orosz nyelv jelentős szerepét a posztszovjet országban az is alátámasztja, hogy az itt lakó oroszokon kívül az azeriek is komoly érdeklődést tanúsítanak az orosz nyelv és kultúra iránt.

(News.az)

Cimkék: nyelv, egyetem, baku, püspök, orosz, konferencia,
Országok: Észtország Azerbajdzsán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat