OROSZVILAG.HU


Oroszul beszéltek - nem akarták ellátni őket

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2010-04-17 09:59:54  |  
Gyóni Gábor

Oroszul beszéltek - nem akarták ellátni őket

"Ha a páciens nem beszél észtül - ez az ő baja."

 Oroszul beszéltek - nem akarták ellátni őket

 

Oroszul beszéltek - ezért a betegfelvételen nem akarták ellátni őket, írja egy észtországi orosz anya abban a levélben, amelyet a DzD észt lapnak juttatott el. Április 10-én szállították beteg gyermekét a tallinni gyerekkórházba magas lázzal, súlyos állapotban. Az anya egyébként maga is ebben az intézményben dolgozik 10 éve. Mint elmondta, a betegfelvételen meg sem akarták hallgatni őket, mivel oroszul beszéltek. A betegfelvételen azt mondták: „Mi észtek vagyunk, Észtországban élünk, jogunk van arra, hogy csak észtül beszéljünk a páciensekkel. Ha a páciens nem beszél észtül, ez az ő baja.”

Mint az anya elmondta, vele először fordult elő ilyen eset, de korábban halott arról, hogy korábban előfordultak ehhez hasonló incidensek a betegfelvételi osztályon. A levélíró szerint ez az eljárás ellentétes az orvosi etikával, és a józan ésszel is.

A DzD megkereste a kórház illetékesét, aki nem volt hajlandó nyilatkozni telefonon, csak a jövő hétre ígért találkozási időpontot.

Az anyának egyébként nincs semmilyen panasza magát az orvosi ellátást illetően, a gyermek már meggyógyult, kiengedték a kórházból.

 

(postimees.ee)

 

 

 

 

Cimkék:
Országok: Észtország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat