OROSZVILAG.HU


Puccskísérlet Üzbegisztánban? 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2013-11-01 11:44:34  |  
Oroszvilag.hu

Puccskísérlet Üzbegisztánban? 

Hatalmi játszmák a színfalak mögött

 Puccskísérlet Üzbegisztánban? 

Gulnara Karimova, Iszlam Karimov üzbég elnök befolyásos lánya Twitter bejegyzésében október 31-én azt írta, egy kérdésre válaszolva, hogy az üzbég titkosszolgálat vezetője, Rusztam Inojatov meg akarja szerezni a hatalmat, mivel fél az ő népszerűségétől.

Elemzők szerint Gulnara Karimova bejegyzése a színfalak mögött zajló üzbég hatalmi játszmák közé sorolható. Hírek szerint az elmúlt időszakban megromlott a viszony Iszlam Karimov és Gulnara között. Ennek jele, hogy Gulnara Karimova számláit befagyasztották, a kontrollja alatt álló tévécsatornákat bezárták, a tulajdonában lévő Terra Group vállalatnál ellenőrzéseket hajtottak végre.

Gulnara Karimova arról is írt a Twitteren, higannyal meg akarták mérgezni őt. Véleménye szerint az erőszakszervezetek vezetői állnak a médiában zajló tisztogatások mögött, s a cél az, hogy elnémítsák azokat az embereket, akik „kimondják az igazságot”. Gulnara Karimova szerint apjának „primitív módon hazudnak” az országban zajló állapotokról, s ilyetén módon arra céloz, hogy a 75 éves államfőnek nincs reális képe Üzbegisztán valódi helyzetéről.

 

 

 

(regnum.ru)

 

Cimkék: Gulnara Karimova, Iszlam Karimov, puccs, Üzbegisztán
Országok: Üzbegisztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat