OROSZVILAG.HU


Putyin: az európaiak zsarolják Ukrajnát

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2013-11-22 15:35:43  |  
Oroszvilag.hu

Putyin: az európaiak zsarolják Ukrajnát

Most az európaiakon a sor, hogy bizonyítsák kompromisszumkészségüket

 Putyin: az európaiak zsarolják Ukrajnát

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az Európai Unió zsarolja Ukrajnát, amely félbeszakította a tárgyalássorozatokat Brüsszellel. Putyin szerint az európaiak egészen odáig elmentek, hogy az ellenzék támogatásával fenyegették Kijevet. „Ez zsarolás és nyomásgyakorlás” – jelentette ki Putyin Szentpéterváron az orosz-török csúcstalálkozó után.

Az orosz elnök emlékeztetett, Ukrajna háromoldalú tárgyalásokat ajánlott európai, ukrán, orosz részvétellel. Oroszország kész részt venni ezeken a tárgyalásokon, de ez az európai partnerek számára is egyfajta teszt lesz ez, hajlandóak-e egyenrangó partnerként tárgyalóasztalhoz ülni, vagy nem (az EU soros elnöke, Litvánia ellenzi Moszkva bevonását az európai – ukrán tárgyalássorozatba).

Janukovics és Grybauskaité telefonbeszélgetésére utalva – melyen az ukrán elnök orosz zsarolásra panaszkodott – egy újságírói kérdésre Putyin szellemesen úgy válaszolt, nem tudja, miről beszélt telefonon egymással a litván és az ukrán elnök, de erről talán az amerikaiakat kellene megkérdezni...

 

 

 

(newsru.com)

 

Cimkék: Orosz elnök, Putyin, Ukrajna
Országok: Litvánia Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat