OROSZVILAG.HU


A Muzicsko-ügy feltárását ígérik

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-04-02 15:00:37  |  
Seszták Sándor

A Muzicsko-ügy feltárását ígérik

Öngyilkosság vagy bérgyilkosság?

 A Muzicsko-ügy feltárását ígérik

Az elkövetkezendő napokban a Belügyminisztérium levesz minden korlátozást az audiofájlokról Alekszandr Muzicsko ügyében és közzéteszi azokat. Ez nagyobb nyilvánosságot ad az ügyben érintettek tevékenységének. Mindenki maga döntheti majd el, ki a hős és ki az, aki csak közönséges bandita. Erről a Facebook szociális hálón levő oldalán írt Arszen Avakov belügyminiszter.

„Ezenkívül ahhoz sem férhet kétség, hogy az emberi élet a legnagyobb érték. És még egy nehéz bűnöst sem lehet megfosztani életétől. A letartóztatáskor történtek nyilvánvaló vészhelyzetet tükröznek. Éppen ezért nyilvános a vizsgálat. Éppen ezért az a meggyőződésem, hogy jelen helyzetben a Belügyminisztérium álláspontja másodlagos. A nyilvánosság objektív tájékoztatása és a nyilvános objektív következtetések pedig az egyetlen biztos kiút a fennálló helyzetből” – írta Avakov.

Emlékeztetőül: a „Jobboldali szektor” nyugati sejtjének vezetőjét, Alekszandr Muzicskót (Fehér Szása) március 25-ére virradó éjszaka ölték meg. A Belügyminisztériumban bejelentették, hogy valóban a bűnüldözési hatóságok sebesítették meg. A Belügyminisztérium bejelentette, hogy Muzicsko többször is visszalőtt és meg is sebesítette a „Szokol” (Sólyom) különleges alakulat egyik emberét. A „Jobboldali szektor” kijelentette, hogy Fehér Szása halálát bérgyilkosságként értékeli. A Belügyminisztérium azt állítja, hogy Muzicsko öngyilkos lett.

http://podrobnosti.ua/power/2014/03/28/967290.html

Cimkék: muzicsko
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat