OROSZVILAG.HU


Orosz cégek termékeit tiltották ki Ukrajnából

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-04-03 13:39:52  |  
Oroszvilag.hu

Orosz cégek termékeit tiltották ki Ukrajnából

Egyre népszerűbbé válik a bojkott

 Orosz cégek termékeit tiltották ki Ukrajnából

Orosz mintákat alkalmazva az ukrán fogyasztóvédelmi hivatal betiltotta hét orosz élelmiszeripari cég termékeinek ukrajnai forgalmazását.

A hivatal Oleg Tjahnibok, az ukrán nacionalista Szabadság párt frakcióvezetőjének kérelme után döntött az oroszországi cégek termékeinek kivonásáról. Tjahnibok szerint az orosz termékek sértik az ukrán törvényeket és a fogyasztók jogait.

Korábban is voltak már kereskedelmi háborúk Oroszország és Ukrajna között, de ezeket általában a Kreml kezdeményezte nyomásgyakorlási céllal. Emlékezetes volt 2013-ban a Roshen csokoládégyár termékeink betiltása egészségügyi okokra hivatkozva. E gyár tulajdonosa Pjort Porosenko, jelenleg a legnépszerűbb ukrán politikus, az elnökválasztás legnagyobb esélyese.

Orosz válaszlépések esetén Ukrajna vesztesége nagyobb lesz. 2013-ban Oroszország 114 millió dollárban exportált csokoládét, 18,3 millió dollár értékben sajtot Ukrajnába. Ezzel szemben ukrajnai cégek 316,7 millió dollár értékben exportáltak csokoládét, 315,2 millió dollár értékben sajtot Oroszországba.

Közben Ukrajnában egyre népszerűbbé válik az orosz árukat bojkottáló mozgalom.

 

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Ukrajna, bojkott
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat