OROSZVILAG.HU


Lavrov: bevonulhatnak az orosz csapatok 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-04-24 09:32:09  |  
Oroszvilag.hu

Lavrov: bevonulhatnak az orosz csapatok 

Zendülés az ukrán hadseregben 

 Lavrov: bevonulhatnak az orosz csapatok 

Éjjel mintegy 100 maszkos fegyveres támadást intézett a kelet-ukrajnai (Donyeck megye) Artyomovszk város laktanyája ellen. A támadást visszaverték. Arszen Avakov ukrán belügyminiszter szerint a támadást oroszországi katonák vezették.

Szlavjanszk közelében ismét tűzharc bonatkozott ki az oroszbarát szeparatisták és ukrán fegyveres erők között. Szlavjanszki közlés szerint egy támadót megöltek.

A Donyecki Népköztársaság vezetői bejelentették, hogy a terület nem vesz részt a május 25-i ukrajnai elnökválasztásokon. Gyenyisz Puslin,  a Donyecki Népköztársaság elnökségének társelnöke szerint jelen körülmények között képtelenség az elnökválasztás lefolytatása.

Sajtóhírek szerint lázadás tört ki az ukrán hadsereg 93. gépesített brigádjában, Dnyepropetrovszk megyében. A zendülésről videók is megjelentek, de a hivatalos ukrán közlések tagadják a lázadást.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Russia Today-nek adott interjúban elmondta, lehetséges az orosz csapatok bevonása Ukrajnába, amennyiben Oroszország vagy polgárainak érdekeit közvetlenül is megsértik. Oroszország ellene irányuló agressziónak tekinti az orosz állampolgárok elleni támadást is.

 

 

 

(newsru.com, podrobnosti.ua)

Cimkék: Lavrov, ukrán hadsereg
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat