OROSZVILAG.HU


Szaakasvili zavargásokat robbantana ki?

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2016-09-27 17:00:10  |  
Oroszvilag.hu

Szaakasvili zavargásokat robbantana ki?

Ezt állítja legalábbis egyik volt híve

 Szaakasvili zavargásokat robbantana ki?

A Szabad Zóna elnevezésű grúz politikai szervezet (ez az Egyesült Nemzeti Mozgalom nevű párt ifjúsági szervezete) egyik vezetője, Beszo Kaladze szerint Miheil Szaakasvili, Grúzia volt elnöke (jelenleg az ukrajnai Odessza megye kormányzója) zavargásokat akar kirobbantani a kaukázusi országban az október 8-i választások után. Ezt egy sajtókonferencián közölte a politikus.

Kaladze elmondta, a Szaakasvili vezette Egyesült Nemzeti Mozgalom ifjúsági szervezetének vezetőjeként ő maga is hitt abban, hogy Szaakasvili képes előremozdítani Grúzia jövőjét. Ám a választások közeledtével a párt vezetői körében felmerült, hogy egy új „forradalmat” kellene kirobbantani Grúziában. Kaladze Ukrajnába látogatott, találkozott Szaakasvilivel, aki instrukciókat adott arra nézve, hogy a választások után zavargásokat kell kirobbantani Grúziában. Ennek során el kell érni, hogy a hatalom erőszakot alkalmazzon a tüntetőkkel szemben. Utána kivezényelni a tömegeket az utcára és átvenni a hatalmat.

Kaladze szerint Szaakasvili a 2003-as „rózsás forradalom” forgatókönyvét játszaná újra. Azaz a választások után pártja azt fogja kiáltani, hogy csalások történtek. Tiltakozásokat szerveznek, s a rendvédelmi szerveket addig provokálják, míg azok erőszakot nem alkalmaznak. A Rusztavi-2 tévécsatorna a tüntetőket fogja támogatni, és „forradalomra” fog felhívni.

Giorgij Mgebrisvili grúz belügyminiszter a minap megerősítette, a körözés alatt álló Szaakasvilit letartóztatják, amint átlépi Grúzia határát.

 

 (Nyezaviszimaja Gazeta)

 

 

Cimkék: Szaakasvili, Grúzia, Egyesült Nemzeti Mozgalom, Kaladze, forradalom, zavargások
Országok: Ukrajna Grúzia
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat