OROSZVILAG.HU


Medvegyev és az egyetemisták 

Címlap » Sajtószemle
  |  2011-10-23 10:58:25  |  
Oroszvilag.hu

Medvegyev és az egyetemisták 

Az amerikai elnököket rendszeresen kifütyülik 

 Medvegyev és az egyetemisták 

Alekszej Venyediktov, az Echo Moszkvi főszerkesztője is reagált Dmitrij Medvegyev orosz elnök botrányba fulladt egyetemi vizitjére. Ahogy beszámoltunk róla: október 20-án a Lomonoszov Egyetem Újságírói Karára látogatott az orosz elnök, ám a kényelmetlen kérdéseket feltenni akaró hallgatókat a hatóságok elhurcolták (még aznap elengedték őket).

 

Venyediktov szerint nem megengedhető a szabadság olyan korlátozása, mint ami csütörtökön történt. A neves újságíró öt pontban foglalta össze álláspontját az üggyel kapcsolatban.

1) Az elnök úgy döntött, hogy egy egyetemet választ nyilvános fellépése helyszínéül. Meg kell értenie, hogy az egyetemistákat kitiltani az épületből helytelen.

2) Az egyetemek már a középkortól fogva az önállóság és a szabadság megtestesítői. Amerikában a Georgetown Egyetem hallgatói kifütyülték George W. Busht az iraki háború miatt, a Vermont Egyetemen pedig Obamának voltak kellemetlen percei. Mindkét egyetemen tiltakoztak az elnökök látogatása ellen.

3) Ismeretes, hogy Medvegyev negatívan viszonyul a Nasi szervezethez (az Egységes Oroszországhoz és Vlagyimir Putyinhoz köthető ifjúsági mozgalom), de tudja, hogy nyilvános fellépésein ők tudják szállítani a lojalitást. Felhasználja őket. És ők is őt.

4) Meghívtak más egyetemekről is hallgatókat, de a 12 kérdésből csak kettőt vagy hármat tehettek fel.

5) Medvegyev jól döntött, amikor úgy határozott, még egyszer ellátogat az egyetemre

 

 

 

(Alekszej Venyediktov: Zsurfak. Vtorok tajm. Echo.msk.ru) 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Lomonoszov Egyetem, Alekszej Venyediktov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat