OROSZVILAG.HU


WSJ: Putyin eddigi legnagyobb kudarca 

Címlap » Sajtószemle
  |  2011-12-05 10:00:17  |  
Oroszvilag.hu

WSJ: Putyin eddigi legnagyobb kudarca 

Lassuló gazdaság, növekvő egyenlőtlenségek

 WSJ: Putyin eddigi legnagyobb kudarca 

A The Wall Street Journal szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök és az Egységes Oroszország számára komoly kudarcot jelent a vasárnapi parlamenti választások eredménye, melyeken a hatalom pártja a szavazatok felét sem tudta megszerezni.

A lap szerint a vasárnapi eredmény Putyin legnagyobb választási kudarcának tekinthető, mióta 11 éve átvette Oroszország vezetését.

Az oroszországi választóknak láthatóan nem tetszik a Kreml politikája, a lassuló gazdasági növekedés és a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek. A Kremllel szembeni elégedetlenség megmutatkozik Putyin csökkenő népszerűségén, s azon, ahogy nemrég Moszkvában kifütyülték az orosz miniszterelnököt.

Bár az Egységes Oroszország a választások után győzelmi jelentéseket kürtölt szét, a Kreml számára mégis nyugtalanító lehet, hogy a hatalom pártja jelentős mandátumvesztést kénytelen elkönyvelni a választások eredményeképpen.

Az Egységes Oroszország eddig olyan helyzetben volt, hogy könnyen ignorálhatta az ellenzék véleményét, azonban a jövőben ez másképp lesz – véli a The Wall Street Journal.

 

 

(idézi a Vedomosztyi)

Cimkék: Wall Street Journal, Oroszország, választás, 2011, Vlagyimir Putyin, Egységes Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat