OROSZVILAG.HU


Oroszország harca Ukrajna ellen

Címlap » Sajtószemle
  |  2014-03-09 11:27:09  |  
Oroszvilag.hu

Oroszország harca Ukrajna ellen

Putyin konszolidálja az ukrán nemzettudatot

 Oroszország harca Ukrajna ellen

Grigorij Revzin újságíró szerint Oroszország katonai akciójával végleg elveszti Ukrajnát, nemcsak politikai, de mentális értelemben is.

Az orosz álláspont szerint Ukrajnában nincs legitim kormány, de az egyetlen legitim elnök sem látható.

Az állam szintén nem létezik. Forradalom tört ki, a régi állam megsemmisült, az új még nem épült ki.

Az orosz álláspont szerint ukrán nép sincs, csak „kisoroszok”, akik orosz segítségre várnak, nagyon szeretik Putyint, és gondoskodni kell róluk, tanítani kell őket, mint a gyerekeket. 

Azaz valami ukránok mégis vannak, ezeket banderistáknak hívják. De a banderisták fasiszták. Mi a fasisztákkal harcolunk.

Meg az amerikaiakkal. Az amerikaiak szervezték a Majdant, ők bitorolták el tőlünk Ukrajnát. Ukrajnát megszállták a banderisták, fasiszták, amerikaiak. De mi felszabadítjuk. A Krímet már felszabadítottuk a fasisztáktól, amerikaiaktól, banderistáktól.

Méghozzá nagyon jól harcolunk. A Krímet már megszálltuk, mintha nem is mi lennénk. A válasz egyelőre semmi. Szankciók, fenyegetések. Háború nincs, halottak nincsenek. Jól bemutattunk viszont az amerikaiaknak, máskülönben nem tisztelnének minket.

Különben is, ott van Irak, Koszovó. Most csak ugyanaz történik, mint Koszovóban.

A helyzet azonban az, „hogy mi, Oroszország, Ukrajnával harcolunk. Nem a civilizált világgal, nem Amerikával, hanem Ukrajnával. Ukrajnából, és nem Amerikából csíptünk le egy darabot. Azért harcolunk vele, mert fellázadt a tolvaj és szélhámos ellen, és elküldte őt a francba. Azért harcolunk vele, mert Putyin 15 milliárd dollárt ajánlott Ukrajnának, az ukránok meg a pofájába köptek. Azért harcolunk vele, mert Európába akartak menni.”

Vajon azok a milliók, akik kimentek tiltakozni a putyinista törvények ellen – mind banderisták, fasiszták? Most azt próbálják elhitetni, hogy Putyin helyreállítja a történelmi igazságtalanságot az oroszajkú Dél- és Kelet-Ukrajna visszaszerzésével. Ez azonban nem fog működni.

Történelmi perspektívában ez azért nem fog sikerülni, mert az ukrán nemzettudat a külső agresszorral való szembenállás mentén fog konszolidálódni. Ez az agresszor pedig Oroszország. Megszálltuk Magyarországot és Csehszlovákiát, arra kényszerítettük Lengyelországot, hogy nyomja le magát – és aztán mit csináltak? Eliszkoltak tőlünk, és a mai Európában nincsenek elszántabbak ellenfeleink, mint egykori testvéri népek.”

Oroszország legfőbb veszedelme nem a nyugati szankciók, hanem az, hogy Ukrajna VAN.

 

 

 

(Grigorij Revzin: Uzsasz obmana, echo.msk.ru, 2014. 03. 08.)

 

 

Cimkék: Ukránok, Ukrajna, banderisták, amerikaiak, fasiszták, Krím, Putyin, Oroszország,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat