OROSZVILAG.HU


Putyin mesterlövése 

Címlap » Sajtószemle
  |  2014-08-07 12:09:54  |  
Oroszvilag.hu

Putyin mesterlövése 

Az orosz elnök egy mesterlövész pontosságával választotta ki, hova célozzon. Következik az autóipar?

 Putyin mesterlövése 

Pjotr Tverdov, a Nyezaviszimaja Gazeta újságírója szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök mesteri módon válaszolt az Oroszországot érintő nyugati szankciókra.

2014. augusztus 6-án 18 óra 50 perckor jelent meg az orosz elnöki honlapon a „Néhány különleges gazdasági intézkedés bevezetéséről az Oroszországi Föderáció biztonsága érdekében” elnevezésű dokumentum.

Az intézkedés szerint minden olyan országból, amely szankciókat foganatosított Oroszország (oroszországi jogi vagy magánszemélyek) ellen, tilos lesz élelmiszert, nyersanyagot, mezőgazdasági termékeket importálni. Az intézkedés egy évig érvényes.

„Ez Putyin első komoly gazdasági válasza a Nyugat szankcióira.” Az orosz intézkedés a nyugati mezőgazdasági termelőket érinti hátrányosan, akiknek nemcsak gazdasági, de jelentős politikai súlyuk is van. Ez garantálja a nyugati gazdák számára, hogy óriási támogatásokat kaphassanak az államtól.

Vlagyimir Putyin egy mesterlövész pontosságával választotta ki, hova célozzon. Az orosz szankciók rövid időn belül egy sor gazdasági problémát fognak okozni a nyugati országokban eladhatatlan termékek, kieső bevételek, adók, költségvetési elvonások formájában.

Ezek a lépések ráadásul az orosz mezőgazdaság újjászületéséhez is hozzájárulhatnak.

Bennfentesek szerint a szankciók esetleges következő köre a nyugati autóipart érintheti. Vajon mi lesz a reakciója a német, francia, japán, amerikai, angol autóipari cégeknek, amikor bezárják előttük az orosz piacot?

 

 

(Pjotr Tverdov: Sznajperszki tocsnij otvet Putyina, Nyezaviszimaja Gazeta, 2014. 08. 07.)

 

Cimkék: autóipar, Oroszország, Vlagyimir Putyin, Pjotr Tverdov,
Országok: Észtország Lettország Litvánia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat