OROSZVILAG.HU


Úszó hotelek Oroszországban 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-08-19 10:57:36  |  
Seszták Sándor

Úszó hotelek Oroszországban 

Nyáron úszik, télen jégbefagy

 Úszó hotelek Oroszországban 

 

A „Turinfo” napilap szerint Oroszország, a FÁK és Európa folyami vizein az elkövetkezendő öt évben úszó hotelek hálózata jelenhet meg.

2015-ig körülbelül 150 úszó hotel megépítését tervezik orosz cégek (az „Akvatel-dizájn”, a „Roszpolimer” és a „Reksztrom-M”).

Minden hotel öt-hat egymástól független nyaralóból áll majd, melyeket egységes szolgáltatásrendszer (éttermi kiszolgálás, szobaszerviz, foglalási rendszer) köt össze.

Jelenleg Moszkvában már megindult a pontonok gyártása. Mindegyik 15-18 méter hosszú és hét méter széles „vízi ház” 30-40 négyzetméter területű fűthető zárt helyiségekből fog állni. Ezek partszegélye több mint 0,7 méterrel a víz szintje felett lesz.

Grigorij Asztasev, a fejlesztő „Akvatel-Dizájn” vezérigazgatójának szavai szerint a nyaraló magában foglal egy hálószobát, egy nappalit, egy konyhát, egy vizesblokkot (szennyvízelvezető rendszerrel ellátva) és egy zuhanyzót.

„A nyaralók télen-nyáron funkcionálnak majd, mivel -30 és +50 fok között komfortos körülményeket biztosítanak”, - jegyezte meg Asztasev.

Szavai szerint ebben a speciális építőanyagoknak van szerepe (a deszkázat vörösfenyőből és tikfából készült), valamint a légkondicionáló berendezéseknek. Télen a nyaralók jégben állnak majd, nyáron pedig úsznak.

Ezenfelül egy kisebb, négy férőhelyes kikötő és hozzá járó hajó is tartozni fog a nyaralókhoz.

Egy ilyen hotel értéke körülbelül 1 millió euro. Ez Asztasev szerint öt-hat év alatt térül meg.

 

 

Cimkék: úszó hotelek
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat