OROSZVILAG.HU


Kész lesz minden 2014-re Szocsiban? 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-09-19 11:34:28  |  
Kecskeméti Gábor

Kész lesz minden 2014-re Szocsiban? 

Az olimpiai épületek 15 %-a készült el mostanra 

 Kész lesz minden 2014-re Szocsiban? 

 

A Szocsiban rendezendő 2014-es téli olimpia létesítményeinek 15%-a készült el eddig, nyilatkozta a beruházásokat irányító Olimpstroj állami vállalat elnöke.

Tejmuraz Bollojev állítása szerint 215 létesítményt fognak átadni az olimpia kezdetéig, 30 pedig már építési szakaszban van. „Összesen 62 régió vesz részt az olimpiai előkészületekben, továbbá 100 tervezőiroda és több mint 200 alvállalkozó végzi a kivitelezési munkálatokat.”

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök is ellátogatott szeptember elején Szocsiba, hogy személyesen tájékozódjon az előkészületekről. Nyáron nagy sajtóvisszhangot váltott ki, hogy családok tucatjait telepítették ki, mert házaik „útban voltak” az építkezéseknek. A családok kitelepítéséről Bollojev úgy nyilatkozott Putyinnak, igyekeznek olyan építészeti-technológiai megoldásokat keresni, hogy elkerüljék további családok kitelepítését. Annak érdekében pedig, hogy a megnyitóra készen legyen az összes épület, a hét minden napján, megállás nélkül folytatják az építkezéseket.

A Szocsi Téli Olimpiai Játékok 2014. február 7-én kezdődnek meg.

(RIA Novosztyi) 

 

Cimkék: Szocsi olimpia
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat