OROSZVILAG.HU


Kiesett a címvédő, a Rubin a Wolfsburggal játszik

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-02-26 13:05:46  |  
Zelei Dávid

Kiesett a címvédő, a Rubin a Wolfsburggal játszik

Elvérzett a Sahtar a Fulham ellen, a Rubin biztosan tartotta előnyét Izraelben, és készülhet Németországba.

Nem sikerült ledolgoznia egygólos hátrányát a tavalyi utolsó UEFA-kupa győztesnek, a Sahtar Donyecknek az EL-ben, így a Hapoel ellen továbbjutó Rubin maradt hírmondónak a posztszovjet térségből a második számú európai kupasorozatban.

 

Nehéz volt elképzelni a sokpasszos, kombinatív, gyors játék és a Londonban elszenvedett balszerencsés vereség után, hogy a Shaktar számára a Fulham és a legjobb 32 jelenti a végállomást az EL-ben. Hogy mégis így lett, annak egyrészt az angol kiscsapat remek védekezése, másrészt norvég bekkje, Brede Hangeland aranyat (és továbbjutást) érő fejese volt az oka, mellyel a félidőben összesítésben már kettő volt az ukránok hátránya. Egy brazil akció végén Jadson ugyan belőtte Douglas Costa lapos beadását a 76. percben, de az 1-1 semmit sem ért Mircea Lucescu együttesének – a Fulham a nyolcaddöntőben a Juventusszal csap össze.

 

Háromgólos előnye tudatában nyugodtan készülhetett a tel-avivi visszavágóra Gurban Bergyijev gárdája, az izraeliek pedig csaknem lehetetlen küldetésre vállalkoztak – sikertelenül. Douglas da Silva ugyan a 76. percben eltrafálta a bal kapufát, gól azonban sem ebből, sem Buharov ordító lehetőségeiből nem lett – a 0-0-s döntetlen (melynek videóösszefoglalója itt látható) azt jelenti, a Rubin a posztszovjet térség utolsó „ékköve” az EL-ben, ahol a 16 között a Villareallal is elbánó Wolfsburg lesz az ellenfele.    

 

Cimkék: el, futball
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat