OROSZVILAG.HU


Halálfejes lobogó az Aurórán

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-10-17 15:44:57  |  
Kecskeméti Gábor

Halálfejes lobogó az Aurórán

Harc a szegénység ellen?

Halálfejes lobogó az AuróránHalálfejes lobogó az Aurórán

Rövid időre "kalózok” vették át az uralmat a Szentpétervár kikötőjében horgonyzó Aurora cirkáló felett. Még a halálfejes lobogót is felhúzták az árbócra, mialatt társaik megpróbáltak tüzelni a hajó ágyúiból, mely 1917-ben jeladás volt a forradalomra.

A rendőrség gyorsan közbelépett, s ennek eredményeként nyolc embert vettek őrizetbe (három kalóz csak erőszak hatására mászott le az árbócrúdról), s még rendőrségi jegyzőkönyv is készült az esetről. A rendőrség a kalózok lobogója mellett pirotechnikai eszközöket és lefűrészelt fémcsöveket is lefoglalt, majd eljárást indítottak nyolc személy ellen garázdaság miatt.

Az akcióért két szervezet is magára vállalat a felelősséget (hogy kié a „szerzői jog”, arról még folyik a nyomozás): a provokatív akciókról ismert „Vojna” (Háború), illetve az eddig kevéssé ismert „Bombák helyett étel” elnevezésű csoport. Utóbbiak a szegénység felszámolásának nemzetközi napját hozták fel fő indokként a kalózkodásra. Hogy az Aurora elfoglalása miként vezethet a szegénység felszámolásához, arról a szervezet nem nyilatkozott.

(aktuell.ru)

Cimkék: aurora, szentpétervár, kalózok, szegénység, rendőrség,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat