OROSZVILAG.HU


Putyin párti dal terjed az interneten

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-02-08 16:41:20  |  
Kecskeméti Gábor

Putyin párti dal terjed az interneten

Az elnökjelölt hívei is ringbe szálltak

Putyin párti dal terjed az internetenPutyin párti dal terjed az interneten

Egy meglehetősen giccses dalt készített egy csoport Putyin-párti szavazó. Az Oroszország megmentőjének beállított elnökjelöltről szóló zenés videó gyorsan az ellenzéki bloggerek és csoportok kereszttüzébe került. Már a dal címe is sokat elárul, hiszen a „VVP” Putyin nevének kezdőbetűit jelenti (Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin).

Ám a meglepetés csak ezután következik: a dalt ugyanis Tolibdzson Kurbanhanov kevéssé ismert tadzsik énekes jegyzi. A dal szerint Putyin (aki egyben remek sportember is) két elnöki és egy miniszterelnöki ciklusa alatt sikerrel vezette Oroszországot a gyarapodás útjára, s neki köszönhetően az ország ismét világhatalom. Kurbanhanovnak nem ez az első ilyen jellegű dala.

Marija Litvinovics ellenzéki blogger csak ennyit fűzött hozzá: „A kreativitás új szintet ért el… A szöveg! Minő szöveg! Hallgassátok és élvezzétek!” „Megnémultam.” – írta Jurij Pronko rádiós műsorvezető, szintén a dalra utalva. Alekszej Navalnij ismert ellenzéki aktivista szerint a dalt titokban a Kreml rendelte meg, hogy újabb támogatókat szerezzenek az elnökválasztásban Putyinnak

Putyin választási kampányának egyik szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy még soha nem hallott a dalt, s kijelentette, hogy ez egy független aktivista munkája lehet.

VVP, azaz Putyin a legesélyesebb induló a március 4-i orosz elnökválasztáson. Ám a közvélemény kutatások szerint már komolyan küzdenie kell azért, hogy elkerülje a számára talán kínos második fordulót (ez csak abban az esetben történik meg, ha kevesebb, mint a szavazatok 50 százalékát kapja).

(A videó itt látható.)

(The Moscow Times)

 

Cimkék: kurbanhanov, putyin, választás, elnök, navalnij, dal, youtube, aktivista,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat