OROSZVILAG.HU


A szbornaja kivégezte Csehországot 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-06-08 22:31:32  |  
Oroszvilag.hu

A szbornaja kivégezte Csehországot 

A rendőrség nem büntette meg az ünneplő moszkvaiakat

 A szbornaja kivégezte Csehországot 

 

Mintegy 10 ezer orosz szurkoló jelent meg a lengyelországi Wroclawban, ahol az orosz labdarúgó válogatott Csehországgal mérte össze erejét a lengyel-ukrán futball Eb első fordulójában.

Az első tíz percben láthatóan idegesen kezdett az orosz válogatott. A 15. percben mégis az oszét Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva) szerzett vezetést Oroszországnak. A 24. percben az olaszok ellen is brillírozó Roman Sirokov (Zenit Szentpétervár) növelte a szbornaja előnyét. Bár a csehek több szögletet harcoltak ki, összességében nem tudták megszorítani Oroszországot az első félidőben. Az 52. percben szépített az elkényelmesedett oroszok ellen Csehország. A 79. percben a csereként beállt Roman Pavljucsenko (Lokomotiv Moszkva) remek passza után azonban ismét az oszét klasszis talált be. A 82. percben Pavljucsenko egy távoli lövéssel három gólra növelte az oroszok előnyét. Ezzel kialakult a végeredmény, 4 – 1 Oroszország javára.

Moszkvában hajnalig tartó ünneplés kezdődött a győzelem után, mintegy 30 ezer fő részvételével, melyet a rendőrség nem akadályozott meg, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap kézjegyével látta el a vitatott gyülekezési törvényt. Az elnök megjegyzése szerint a tüntetni akaró polgárok nem zavarhatják meg mások nyugalmát. Az új törvény szerint elvben 30 ezer rubelre lehetett volna büntetni az orosz fővárosban ünneplő szurkolókat. 

Június 12-én (Oroszország napján) a házigazda Lengyelországgal találkozik Dick Advocaat csapata. 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat