OROSZVILAG.HU


Ál-terroristák a kijevi metróban

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-04-15 17:41:07  |  
Kecskeméti Gábor

Ál-terroristák a kijevi metróban

Rossz vicc: kijevi újságírók terroristának öltöztek

Ál-terroristák a kijevi metróban

Kijevben öngyilkos terroristának öltözött újságírók megpróbáltak bejutni az ukrán főváros egyik metróállomására, de a bejáratnál elfogták őket.

A „Szegodnya” újság munkatársai palesztin kendővel a fejükön és egy táskával, amiből drótok lógtak ki, próbálták meg tesztelni, hogy a moszkvai metró ellen elkövetett merényletekre való reakcióként életbe léptetett fokozott biztonsági intézkedések alapján elfogják-e őket. Minden valószínűség szerint az egyik, a metró területén takarítónőként dolgozó asszony lett figyelmes a furcsa társaságra és ő értesítette a rendőrséget.

Ezek után az újságírók három órát voltak kénytelenek eltölteni egy őrszobán, ahol az összes elképzelhető ukrán biztonsági szolgálat képviselője felkereste az ál-terroristákat. Ezen felül még két órán keresztül „vendégeskedtek” a metró biztonsági szolgálatánál, mielőtt végleg elengedték őket.

Az esetnek büntetőjogi következményei nem lettek, mivel az „elkövetők” egyetlen ukrajnai törvényt sem sértettek meg.


Az újságírók kísérlete más, folyamatos terrorfenyegetettségben élő országokban akár végzetes is lehetett volna. Így például Izraelben a biztonsági erőket külön kiképzik arra, hogy a potenciális öngyilkos merénylőket egy fejlövéssel azonnal ártalmatlanná tegyék, mielőtt azok működésbe hozhatnák a feltételezett bombát.

„Nálunk Izraelben ha nem lőtték volna le őket, akkor kiváló ügyvédeket kellene találniuk, mert egy ilyen vicc után mindenképpen a vádlottak padjára kerülnek. Ráadásul egy ilyen eset után nem dolgozhatnának tovább országos hatókörű médiumoknál.” – nyilatkozta Jevgenyij Finkel az orosz nyelvű „NEWSru Israel” hírportál főszerkesztője.

 

(aktuell.ru)

 

 

Cimkék:
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat