OROSZVILAG.HU


Kazah visszhang csata után

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-07-16 18:32:33  |  
Zelei Dávid

Kazah visszhang csata után

Mit ír a kazah sajtó a Győr atiraui vendégjátékáról?

A litván Linas Pilibaitis kapáslövésével, valamint az új szerzemény Fuad Bugerra utolsó percekben szerzett góljával magabiztos, 2-0-s előnyt szerzett a Győr a Viktor Pasulko által vezényelt FK Atirau ellen. A mérkőzés utáni nyilatkozatokból, a helyi portálok értékeléséből idézünk.

Az általunk is méltatott West Side szurkolói portál értékelése alapján az első félidő megmutatta, mennyire messzire van Kazahsztán Európától – megfogalmazásuk szerint bár a Győr csak a meccs előtti éjszaka érkezett Kazahsztánba, rögtön átvette az irányítást, s ez a félidő közepén gólban kamatozott. A portál szerint a szünetben igencsak leteremthette Paszulko az övéit, mert a második félidőre nagyobb iramot diktálva, a kezdeményezést átvéve játszottak a kazahok, azonban gólt nem tudtak szerezni. A lap kiemeli Sztevanovics védéseit, és Ceolin virtuozitását a második gól előtt.

Ruszlan Szahalbajev, a hazaiak 72 percet kapó csatára a mérkőzés után egyértelműen csapata rutintalanságában látta a vereség okát.

Kazah visszhang csata után

„Rendkívül nehéz meccs volt. Sajnos, az első félidőben nem ment a játék. A második félidőben kezünkbe vettük az irányítást, de a bíró elvett tőlünk egy tizenegyest. A bírók ma nem igazán álltak mellettünk. A végén kitámadtunk, lemaradtunk, és bekaptuk a második gólt is.” mondta a csatár, aki szerint a vereség fő oka, hogy „nem volt európai kupatapasztalatunk”. A Győrről szólva elmondta, „európai szintű játékosok alkotják, folyamatosan, jól játszottak.” A továbbjutási esélyekről szólva elmondta, bár arról nem mondtak le, fő céljuk a tapasztalatszerzés – nem csoda, az Atirau legutóbb 2003-ban járt az európai kupaporondon.

Az egykor kiváló, szovjet válogatott múlttal rendelkező Viktor Paszulko csalódottan értékelt, számunkra legfájóbb kijelentése szerint „ma nem a jobb csapat nyert, hanem a szerencsésebb”. Paszulko mindezt a második félidő egyértelmű kazah fölényével, az ezidőtájt kiharcolt tíz szöglettel magyarázta, legnagyobb fájdalmára azonban játékosai nem tudták értékesíteni helyzeteiket, az első félidőben pedig a sok néző és a felfokozott elvárások miatt ideges volt a csapat. A Győrről elmondta, „nagyon tapasztalt, jól összerakott csapat, de semmi extra” a továbbjutásról pedig, hogy a második bekapott góllal nagyban lecsökkentek az esélyeik rá, mindazonáltal hajtani fognak utolsó vérükig.

(Képek: sports.kz)

Cimkék: futball, el
Országok: Kazahsztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat