OROSZVILAG.HU


Új ruszisztikai könyvek Szentpéterváron

Címlap » Történelem
  |  2010-09-20 15:27:26  |  
Oroszvilag.hu

Új ruszisztikai könyvek Szentpéterváron

Könyvbemutató Észak Velencéjében

Új ruszisztikai könyvek Szentpéterváron

2010. szeptember 16-án két új ruszisztikai kiadvány prezentációjára került sor a Magyar Köztársaság Szentpétervári Főkonzulátusán. A Ruszisztikai Központ, a főkonzulátus, valamint a szentpétervári Dmitrij Szergejevics Lihacsov Alapítvány közösen valósította meg a rendezvényt.

A Magyar Köztársaság Szentpétervári Főkonzulátusa adott helyett Dmitrij Lihacsov Az orosz kultúra két ága és Szvák Gyula Русская парадигма [Az orosz paradigma] című köteteinek bemutatásához.

A Dmitrij Lihacsov professzor korábban magyarul még nem publikált írásaiból készült válogatáskötetet a szentpétervári Lihacsov Alapítvány – a prezentáció társszervező intézménye – elnöke, Alekszandr Kobak mutatta be. A Русская парадигма című orosz nyelvű monográfiát Jevgenyij Anyiszimov történész professzor méltatta.

A főkonzulátus patinás terme megtelt az érdeklődő résztvevőkkel a könyvbemutatón. Eljött a pétervári történész társadalom színe-java a Szentpétervári Történettudományi Intézet, a Szentpétervári Állami Egyetem és más kutatási–oktatási intézmények képviseletében. A szakmai jelenlét aktív hozzászólásokban manifesztálódott.

 

(russtudies.hu)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat