OROSZVILAG.HU


Putyin virágzó Távol-Keletet ígér

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-12-09 13:22:48  |  
Kecskeméti Gábor

Putyin virágzó Távol-Keletet ígér

Az orosz Távol-Kelet is részesülhet Ázsia fejlődéséből

Putyin virágzó Távol-Keletet ígér

 

A következő években két milliárd eurót kell a transszibériai vasút és távol-keleti orosz területek fejlesztésébe invesztálni – legalábbis ezt tervezi a Vlagyimir Putyin elnöksége alatt álló Egységes Oroszország Párt.

A napokban tartott országos pártkonferencián a megbeszélések középpontjában a távol-keleti régió fejlesztése állt. Az orosz miniszterelnök óriási fejlődést jósolt a Távol-Keletnek, mindenekelőtt Vlagyivosztok városának.

A közvetlen befektetésekre 90 milliárd rubelt szánnak a régiónak. A pénz felett a VnyesEkonomBank diszponál, melynek a befektetési politika mellett további feladata az orosz Távol-Kelet imidzsének javítása lesz, elsősorban külföldön.

Putyin véleménye szerint Vlagyivosztok Oroszország egyik legjelentősebb városává fejlődhet a befektetések révén. A 2012-ben Vlagyivosztokban rendezendő ASEAN (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége – Association of Southeast Asian Nations) konferencia szárnyakat adhat a városnak, hogy a gazdaság, a tudomány, az oktatás és a kultúra centrumává lépjen elő a kínai határ mentén. A legfontosabb feladatok közé tartozik a Moszkvától Vlagyivosztokig tartó vasútvonal fejlesztése, a Bajkál-Amur Vasút szállítási kapacitásának növelése, a közúthálózat fejlesztése, illetve a Szibériában kitermelt fa helyszínen történő feldolgozása.

A Párt habarovszki konferenciáján minden szibériai régiónak lehetősége volt bemutatni legfontosabb termékeit. Jakutföld standjánál Putyin, aki számos állatot tart, egy plüssmamutot kapott ajándékba.

 

(aktuell.ru)

 

Cimkék: Egységes Oroszország, Távol-Kelet, Vlagyimir Putyin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat