OROSZVILAG.HU


A győztes mindent visz!

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-11 14:08:21  |  
Kecskeméti Gábor

A győztes mindent visz!

Teljes győzelemre készül az Egységes Oroszország 

 A győztes mindent visz!

 

Az „Egységes Oroszország” hatalmi párt a küszöbön álló, összesen 12 orosz régióban márciusra meghirdetett választásokon abszolút többséget kíván elérni. Ezt a célt eddig csak három regionális parlamentben sikerült teljesítenie a hatalom pártjának.

Miközben a többi párt a 7 százalékos küszöb elérésért küzd, az „Egységes Oroszország” egészen más dimenziókban gondolkodik, nyilatkozta Moszkvában Borisz Grizlov, a párt frakcióvezetője. Számukra a legfőbb feladat, az összes regionális parlamentben a mandátumok minimum 50%-ának megszerzése.

A pártot azok a választók is támogatják, akik stabilitást kívánnak, de azok is, akik változásokat szeretnének, jelentette ki Grizlov újságírók előtt a hét elején a moszkvai Dumában.

2011. március 13-án tizenkét orosz régióban és közigazgatási területen tartanak választásokat. A korábbi regionális választások alkalmával erős szemrehányás érte a pártot, választási manipuláció és egyes esetekben választási csalás vádja miatt. Kiváltképp Moszkvában kérdőjelezték meg az ellenzéki pártok a választási eredmény tisztaságát, hiszen a városi dumában 32 mandátumot szerzett az „Egységes Oroszország” párt a megszerezhető 35-ből.

(aktuell.ru)

 

Cimkék: Egységes Oroszország, regionális választások
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat