OROSZVILAG.HU


December 11-e mozgalom? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-12 19:10:33  |  
Kecskeméti Gábor

December 11-e mozgalom? 

A rendőrség most sikeresen megakadályozta az orosz náci hordák gyülekezését 

December 11-e mozgalom? 

A rendőrség ezúttal rendkívül erélyesen és nagy erőket bevetve akadályozta meg nacionalista tüntetők gyűlését a moszkvai Kreml mellett. A felvonulást az „Oroszország az oroszoké” és „December 11-e mozgalom” címen hirdették meg.

Tudósítók szerint már jóval 19:00 óra előtt félszáz rendőrségi járművet lehetett látni a Kreml, a Vörös tér és a Manyézs tér környékén, ahova becslések szerint több, mint 1000 rendőrt vezényeltek ki. Elkerülve a korábbi kontrollálhatatlan eseményeket, már idejekorán kordonnal zárták le a Vörös-teret és Manyézs-teret. A rendőrség okulva a decemberi eseményekből, Zsukov marsall szobránál és a Történeti Múzeumnál mobil rádió és bevetési központot telepített.

A hatalmas rendőrségi felvonulás oka az a felhívás volt, amely életre kívánja hívni a „December 11-e mozgalmat”. A mozgalom elindítói a tervek szerint minden hónap 11. napján „népgyűlést” szerveznek a Kreml mellé, hogy az illegális bevándorlás ellen tüntessenek, s kinyilvánítsák: „Oroszország az oroszoké”.

Mint ismeretes, 2010. december 11-én kemény összecsapások voltak a moszkvai Manyézs téren a rendőrség és neonáci moszkvai futballhuligánok között, akik egy Szpartak szurkoló megölése miatt akartak a „kaukázusiak” és a hatóságok tehetetlensége ellen tüntetni.

Tegnap még a rendezvény kezdete előtt 10, más források szerint 50 embert vettek őrizetbe. A felvonulás elmaradt. Az egyetlen tömeget a téren a sajtó munkatársai jelentették.

 

(aktuell.ru)

Cimkék: december 11-e mozgalom,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat