OROSZVILAG.HU


A kémek a gazdasághoz is értenek? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-12 19:26:00  |  
Kecskeméti Gábor

A kémek a gazdasághoz is értenek? 

Volt ügynökök magas beosztásban 

 A kémek a gazdasághoz is értenek? 

 

A 2010 nyarán az Egyesült Államokban lebukott orosz kémek csoportjának újabb tagja foglalt el magas rangú állást az orosz olajiparban. Natalja Pereverzeva a TranszNyefty elnökségének tanácsadója lett. De nem ő az első volt (?) kém, aki hasonló pozícióban „találta” magát a lebukás után.

Ehhez hasonló csúcs pozíciót kapott Andrej Bezrukov, szintén egykori ügynök, aki jelenleg a RoszNyefty állami olajkonszern igazgatói tanácsában foglal helyet, továbbá Anna Chapman – őt a világ csak „006”-os ügynökként ismeri – aki a FondServiceBanknál dolgozik (ez a bank a Gazprom birodalom része), s emellett tavaly december óta a Kremlhez közel álló „Ifjú Gárda” tanácsadója.

A Kommerszant moszkvai gazdasági szerint Pereverzeva amerikai tartózkodása alatt csupán háziasszonyként dolgozott. A konszern egyik meg nem nevezett munkatársa viszont "védelmébe vette" az ex-ügynöknőt és kijelentette, hogy kiváló szakképesítéssel rendelkezik. Majd hozzátette: az egykori kémek remek munkát végeztek az Egyesült Államokban, az orosz népnek büszkének kell lennie rájuk, s szolgálataik miatt megérdemelten foglalják el jelenlegi pozícióikat.
(mig/.rufo/Moskau)

 

 

Cimkék: Natalja Pereverzeva, Andrej Bezrukov, Anna Chapman, TranszNyefty, RoszNyefty, orosz kémek, шпионы русские, Наталья Переверзева, Андрей Безруков, ТрансНефть, РосНефть,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat