OROSZVILAG.HU


Bevándorlók kérése a moszkvai főpolgármesterhez

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-11-02 14:24:55  |  
Kecskeméti Gábor

Bevándorlók kérése a moszkvai főpolgármesterhez

De nem törlik az "orosz menet"-et a fővárosban

Bevándorlók kérése a moszkvai főpolgármesterhezBevándorlók kérése a moszkvai főpolgármesterhez

A Bevándorlók Oroszországi Szövetségének elnöke, Muhammad Amin Majumder kéréssel fordult Moszkva első emberéhez: ne engedélyezze a vasárnapra tervezett orosz szélsőjobboldali felvonulást. Szergej Szobjanyin korábban ugyanis két helyen engedélyezte a november 4-ére tervezett "Orosz menet" elnevezésű rendezvényt, s csupán annyi korlátot szabott, hogy az egyiken maximum 20.000 a másikon pedig 10.000 ember vehet részt.

Ha a bevándorlók szövetsége a végleges törlést nem is éri el, abban azért bíznak, hogy az időponton és a helyszínen a moszkvai városházán változtatni fognak. Majumder szerint provokatív, hogy pont a Nemzeti Egység Napján tartják az orosz szélsőjobb tagjai tüntetésüket, akkor amikor sok bevándorló munkás pihenni szeretne és kimozdulni a városban, de így a nap veszélyessé válik számukra.

Moszkvai civil szervezetek már korábban egy levelet juttattak el a városházára, amiben tiltakozásukat fejezték ki a tüntetések és vonulások engedélyezése miatt. Szerintük a szervezők és a rendezvények ideológiája az etnikumok közötti feszültséghez vezetnek. A moszkvai hatóságok ugyanakkor nem látták okát annak, hogy a felvonulást betiltsák, de figyelmeztették a szervezőket, hogy a rendezvényeken történő bármilyen jogsértésért ők a felelősek.

(RIA Novosztyi)


 

Cimkék: szkinhed, bevándorló, migráns, moszkva, szobjanyin, orosz menet, szélsőjobb, amin majumder,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat