OROSZVILAG.HU


Céltudatosan likvidálják a volt icskériai vezetőket?

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2011-10-11 11:23:24  |  
Oroszvilag.hu

Céltudatosan likvidálják a volt icskériai vezetőket?

Csecsen bérgyilkost fogtak Isztambulban

 Céltudatosan likvidálják a volt icskériai vezetőket?

 

Isztambulban a török rendőrség őrizetbe vett egy csecsent (Bahram Batumajevet), akit azzal gyanúsítanak, meg akarta ölni a ’90-es évek szakadár csecsenföldi tartománya, Icskéria saríabíróságának volt vezetőjét, a Törökországban élő Samszuddin Batukajevet.

Egy török lap (Sabah) szerint Ramzan Kadirov csecsen vezető adott utasítást Batukajev likvidálására.

Más verzió szerint Doku Umarov csecsen terrorista akart végezni Batukajevvel, mert utóbbi felhagyott a szakadárok támogatásával és a Csecsenföldre való hazatérést fontolgatta. Eszerint a gyilkosság megtervezője a szintén Törökországban menedéket kapott csecsen terrorista – a ’90-es években emberrablásokkal és foglyai lefejezésével hírhedtté vált - Uvajsz Ahmadov lett volna, akit most letartóztattak a török hatóságok.

A Törökországban politikai menedékjogot élvező Batukajev nevéhez fűződnek az első nyilvános kivégzések Icskériában a ’90-es években.

Alig néhány hete, ugyancsak Isztambulban, feltételezhetően egy GRU ügynök likvidált három, Törökországban élő csecsent, akik korábban a terrorista Samil Baszajev emberei voltak, és közük lehetett a 2011 januárjában, a domogyedovói repülőtéren végrehajtott merénylethez is.

 

(newsru.com) 

 

Cimkék: Icskéria, Csecsenföld, csecsenek, Törökország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat