OROSZVILAG.HU


Görögország várja az orosz turistákat 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2010-06-25 13:40:21  |  
Mezei Bálint

Görögország várja az orosz turistákat 

Az athéni szakminiszter a beutazási feltételek enyhítését ígéri 

Görögország várja az orosz turistákat Görögország várja az orosz turistákat  

Görögország a vízumkényszer enyhítését ígéri az orosz turistáknak

Pavlosz Geroulanosz görög kulturális és idegenforgalmi miniszter a beutazási követelmények csökkentéséről beszélt, így kívánva minél több orosz turistát csábítani az ókori Hellász földjére. A keleti látogatók várva várt érkezése komolyan lendíthet a válságba jutott görögországi turizmuson, és lélegzetvételnyi időt adhat a csőd szélén táncoló athéni kormánynak. A görög GDP 18 százalékát a hagyományosan erős idegenforgalmi szektor biztosítja, melynek jelentősége a nyári szezonban a sokszorosára is nőhet.

„Az Ukrajnából, Belaruszból de legfőképpen Oroszországból érkező látogatók száma évről évre növekszik. Reméljük, hogy erősödő jelenlétük segít a gazdaság talpraállításában” – mondta Geroulanosz, hozzátéve, hogy az athéni zavargásokba torkolló tüntetések rengeteg külföldi turistát riasztottak el Görögországtól, komoly kiesést okozva ezzel az iparágnak. Sokan a görög fővárosból érkező hírek hatására mondták vissza jóval korábban lekötött foglalásaikat.

„Ma még túl korai lenne az idegenforgalom jövőbeli fejlődésének meghatározása. Nincs itt az idő, hogy messzemenő következtetéseket engedjünk meg magunknak. Ugyanakkor a hazánkba látogató orosz turisták száma elérte a válság előtti szintet, és bízunk a kedvező folytatásban” – állította a szakminiszter, aki külön kiemelte, hogy a jövőben egyszerűsítik a vízumszerzés eddig meglehetősen hosszadalmas és bonyolult folyamatát. „Természetesen nem szeghetjük meg az Európai Unió előírásait. Ellenben adottak a feltételek, hogy enyhítsünk a korábbi szigorú és körülményes ügymeneten. Megteremhetjük azt a kellemes környezetet, melyben gyorsan és precízen állítják ki a beutazáshoz szükséges okmányokat, engedélyeket, anélkül, hogy az érdekelt orosz turistáknak fel kéne keresniük a legközelebbi követséget vagy konzulátust.”

(RIA Novosztyi)   

 

Cimkék: Pavlos Geroulanos, Athén, Moszkva, vízum, turizmus, idegenforgalom
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat