OROSZVILAG.HU


Gyorsan bővülő orosz-ukrán külkereskedelem  

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2010-06-28 17:13:06  |  
Mezei Bálint

Gyorsan bővülő orosz-ukrán külkereskedelem  

Hamarosan elérik a gazdasági válság előtti szintet 

Gyorsan bővülő orosz-ukrán külkereskedelem  Gyorsan bővülő orosz-ukrán külkereskedelem   

Az orosz-ukrán kétoldalú kereskedelem elérte a válság előtti szintet – állítja Putyin

A kétoldalú külkereskedelmi forgalom Moszkva és Kijev között 2010 első négy hónapját tekintve megduplázódott az előző év hasonló időszakához képest, és rövid időn belül – további bővüléssel számolva – elérik a gazdasági világválság előtti összértéket, közölte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök 2010. június 28-án, hétfőn.

„Ez az első nyilvánvaló jele drasztikusan javuló kapcsolatainknak” – mondta Putyin kollégája, Mikola Azarov (Régiók Pártja) ukrán kormányfő, aki egyben a két ország pénzügyi krízisből való kilépését is az újonnan napvilágra került bilaterális kereskedelmi statisztikákkal magyarázza.

„Az előző évben az Oroszország és Ukrajna közti összforgalom kis híján megfeleződött, 40 milliárdról 22 milliárd dollárra esett vissza. Ez a szám idén január és május között a duplájára nőtt” – tette hozzá a moszkvai kabinet vezetője.

Azarov szerint a kétoldalú kereskedelem mutatóinak biztató, stabil növekedése elsősorban a politikai kapcsolatok rendezésének köszönhető. Mindez új lökést adhat a közös vállalásoknak, és új, stratégiai szintre emelheti a két posztszovjet állam közti hagyományosan széles körű együttműködést.

(RIA Novosztyi)   

 

Cimkék: Putyin, Mikola Azarov, bilaterális kereskedelem, külkereskedelem, Moszkva, Kijev, gazdasági válság
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat