OROSZVILAG.HU


Belkovszkij a Babcsenko-ügyről

Címlap » Sajtószemle
  |  2018-06-02 09:15:47  |  
Oroszvilag.hu

Belkovszkij a Babcsenko-ügyről

Belharcok?

 Belkovszkij a Babcsenko-ügyről

Sztanyiszlav Belkovszkij orosz politológus szerint egyre homályosabb az Arkagyij Babcsenko volt orosz, immár ukrán újságíró az ukrán titkosszolgálatok (SZBU) által színlelt meggyilkolásának ügye. Először is egyre nyilvánvalóbb, Babcsenko meggyilkolásának a valószínűsége a hivatalosan előadott verzió alapján minimális volt, hiszen a merényletre megbízott végrehajtó az előleg felvétele után egyből tájékoztatta az SZBU-t. A megrendelő is ismertté vált, és végig az SZBU kontrollja alatt állt.

Ez a személy a korábbi években együtt dolgozott az ukrán Védelmi Minisztériummal, ezért természetszerűleg már évek óta titkosszolgálati megfigyelés alatt állt. Mivel a megrendelő és a végrehajtó személye is ismert, kérdés, mi szükség volt az álgyikosság megrendezésére?

Valószínűbb, hogy a népszerűtlen Petro Porosenko elnök támogatásának megerősítésére szolgált a „sikeres” titkosszolgálati művelet, vagy az ukrán Védelmi Minisztériumon belüli konfliktusok leképezése volt, hiszen a megnevezett megrendelő, Borisz Herman a minisztérium egyik beszállítója volt, és ilyetén módon konkurensei is lehettek.

Cimkék: Ukrán Védelmi Minisztérium, Belkovszkij,
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat