OROSZVILAG.HU


Millió eurós bébi

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-07-31 14:35:56  |  
Zelei Dávid

Millió eurós bébi

A Montpellier ellen már nem lehetett a Győr keretében az a Tarmo Kink, aki minden idők legdrágább észtje lett e héten.

Egymillió eurós árával minden idők legdrágább észt labdarúgója lett Tarmo Kink. Sajtószemlénkben észt és angol lapok közt válogatunk.

A hét elején jelentették be, hogy a régóta érdeklődő Middlesbrough és Tarmo Kink egymás tenyerébe csaptak, és 3+1 éves szerződést írtak alá. Az üzlettel nem járt rosszul a szélső korábbi klubja, az ETO sem, a győriek ugyanis az észt rekordnak megfelelő  egymillió eurón túl további kétszázezret kapnak, ha a Boro feljut a Premier League-be (erre minden esélyük megvan), s esetleges továbbadása esetén a nettó vételár negyede is a kisalföldieket illeti, az ötvenezer eurós nevelési költségről nem is beszélve. Kink eladása már csak azért is bombaüzlet, mert annak idején mindössze a mostani összeg tizedéért vették meg a Levadia Tallintól. De mit szólnak a futballista klubváltásához szülőhazájában és leendő munkaadójánál?

Millió eurós bébi

Az észt tévé riportjából kiderül, Kink eladása sok ősz hajszál és álmatlan éjszaka gyümölcse – mint a magyar olvasók előtt is ismert, az ETO és a Boro közti megállapodás után egy időre holtpontra jutott az ügy. A cikk szerint Kinket korábban a nagy múltú Kaiserslautern, a három (?) magyart is foglalkoztató Genk és a „hajrában” a skót Rangers is megkereste, de vagy anyagi kérdésekben nem jutottak dűlőre, vagy egyszerűen elkéstek – Gordon Strachan menedzser ragaszkodása ugyanakkor végül átigazolást termett. „Jó néhányszor megnéztük élőben, és mindig tetszett, amit láttunk.” mondta róla már a Boro hivatalos honlapjának a mester, s nem túlzott: mint kiderült, négy hónapja figyelték Kinket, május végén például az egykori MU-védő, Gordon McQueen tekintette meg a válogatottban Horvátország ellen.  „Jól bánik a labdával és remek bal lába van.” jellemezte aztán új játékosát. Kink előreláthatólag jövő kedden csatlakozik a németországi edzőtáborból visszatérő angol csapathoz, ugyanis elkapott egy vírust, ami kissé legyengítette.

Millió eurós bébi

A távoli bombáiról híres Kink magabiztos: „Célom az, hogy a Premier League-be segítsem az együttest, és minél többet játszva fejlődjek. Ha megnézzük, kiket igazoltunk, a Premier League lehet az egyetlen cél.” A Boro tavaly csalódást keltve mindössze 11. lett a Championshipben, miután a kiesés után kiárusításba kezdett (elment például Downing, Tuncay, Afonso Alves és Huth is), mivel azonban a költségcsökkentés után annyira meggyengült a keret, hogy a klubnak esélye sem volt a visszajutásra, most kisebb bevásárlásba kezdett. Kink a hatodik új szerzemény, közülük minden kétséget kizáróan Kris Boyd emelhető ki, aki csak az elmúlt két évben ötven gólt szerzett a skót ligában, ráadásul fizetni sem kellett érte. A Middlesbrough szeptember hetedikén kezdi az idényt, s ez alkalomból Kink akár Priskin Tamással (kisebb eséllyel pedig Fülöp Mártonnal) is szembekerülhet, lévén, az Ipswich látogat a Riverside-ra.  

(képek: sport.err.ee)

 

Cimkék: futball
Országok: Észtország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat