OROSZVILAG.HU


Mourinho Moszkvában 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-03-24 13:54:30  |  
Mezei Bálint

Mourinho Moszkvában 

A portugál mester a helyszínen tekintette meg a CSZKA-Dinamo rangadót

Mourinho Moszkvában 

Mourinho pokrócba bújva figyeli a CSZKA-t – Gazzetta dello Sport, Giorgio Kudinov

Moszkvában nulla fok körüli a hőmérséklet. Ezzel a számmal a kapott gólokat tekintve kiegyezne az Inter is. Mou: "Azért jöttem, hogy megnézzem őket, különösen Hondát!"

Döntetlen és hideg. E két szóval jellemezhetnénk José Mourinho március 21-i Moszkva külvárosában tett kirándulását. Az útra elkísérte jobbkeze, Rui Fara illetve a csapatmendzser, Andrea Butti is. A meccset ellenben csak a két portugál szakember látta, hiszen Buttit lekötötték az Inter április 4. és 6. között esedékes moszkvai kirándulásának szervezési ügyei. A VIP tribünön ülő, plédbe bugyolált, láthatóan fázó Mourinhót kedvelték a kamerák, többször is bevágták a meccs unalmasabb percei alatt. Az ideiglenesen birtokba vett Himki Arénában (Арена Химки) a CSZKA döntetlent játszott a városi rivális Dinamo Moszkva ellen. A találkozó legfontosabb jellemzője a hagyományos borítású pálya volt, hiszen a CSZKA otthonában, a Luzsnyiki Stadionban (Стадион "Лужники") már műfüvön játszanak. A bajnokságban a CSZKA mégis inkább a külvárosi Himki közegét kedveli jobban a monumentális Luzsnyikinál. Minden bizonnyal nem ez volt a katonacsapat legjobb meccse Leonyid Szulckij, a portugál Mourinho, irányítása alatt. A kapufa és Akinfejev kapus klasszisa elvette a győzelmet a Dinamótól, és döntetlenre mentette a mérkőzést. A találkozó utolsó lehetősége is a vendégek nevéhez kötődik, a meccslabdát jelentő fejest végül a CSZKA védelme hatástalanította. A meccs legjobbját, az utolsó fejest fogó Akinfejevet, nem véletlenül nevezik az orosz Buffonnak. A kevés variációs lehetőséget engedő keret okán Szluckij már az első perctől fogva bevetette a Honda-Dzagojev középpályás-párost. Bár a két futballista nagyon hasonlít egymásra offenzív játékuk stílusát illetően, jelenleg egyértelműen Honda a meghatározóbb. Miközben a nemrég igazolt japán továbbra is a várakozásokon felül teljesít, a csiszolatlan gyémántnak tartott ifjú orosz még keresi formáját és állóképességét tekintve sincsen a csúcson. Nem véletlenül cserélte le Szluckij a második félidő derekán. Az egyetlen stabilan kezdő csatár továbbra is a cseh Necid, aki mellé most a brazil Guilherme lépett be társnak, igaz csak a Dinamo elleni meccs utolsó kilenc percére. Nyilvánvaló, hogy Szluckij nem szeret változtatni, igaz erre főleg a támadósorban, nem is lenne sok lehetősége. A CSZKA jelenlegi kezdőcsapata tehát majdnem ugyanaz a gárda, amely kiejtette a Sevillát. Az egyetlen új tag pont Dzagojev, aki a chilei González helyét foglalta el az irányító posztján, mellette  balszélen továbbra is a szélvészgyors (nomen est omen) Honda rohamoz. Ennek ellenére nehezen elképzelhető, hogy Szluckij egyszerre játszatná két támadó szellemű középpályását a San Siróban az Inter ellen, ezért nagy valószínűséggel a dél-amerikai karmester visszatérhet a kezdők közé.

A találkozó végén Mourinho nem kommentálta a történteket. Mielőtt belépett volna az arénába sokatmondóan megjegyezte: „Azért jöttem, hogy megnézzem a CSZKA-t, főleg a tavalyi év óta érkezett új játékosait. Különösen Honda érdekel.” A kettős sípszó után nem sokkal a portugál mester vissza is tért szállodájába, biztosan a Milan-Napoli parti döntetlenjének boldog tudatával. Szluckij viszontlátogatása sem várat majd sokat magára, hiszen a CSZKA vezetőedzője minden jel szerint a helyszínen tekinti meg az Inter szerda esti, Livorno elleni hazai meccsét. Csapata a hétvégén újra játszik a Premjer Ligában, ezúttal idegenben, az Anzsi Mahacskala vendégeként. A moszkvai klub már kérte a meccs egy nappal előbbre tolását, melyet az orosz szövetség minden bizonnyal engedélyezni fog. Amennyiben így lesz, Szluckijnak bőven lesz ideje, hogy szintén élőben, Olaszországban kövesse a szombati Roma-Inter rangadót is. A klub közleménye szerint a CSZKA március 29-én érkezik Milánóba, két nappal az Inter elleni meccs előtt, a jobb felkészülés érdekében.        

Cimkék: CSZKA, Internazionale, Inter, Mourinho
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat