OROSZVILAG.HU


A BATE Boriszov végigveri Európát

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-10-05 10:05:17  |  
Oroszvilag.hu

A BATE Boriszov végigveri Európát

Az oroszoknak viszont továbbra sem megy a Bajnokok Ligájában

 A BATE Boriszov végigveri Európát

A héten folytatódtak a Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmei. A Bajnokok Ligája legnagyobb meglepetését a belorusz BATE Boriszov Bayern München ellen aratott 3-1 arányú győzelme szolgáltatta.

Az „A” csoportban a Dinamo Kijev megszerezte első győzelmét a zágrábi „testvércsapat”, a Dinamo legyőzésével. Ezzel a Dinamo Kijev feljött a csoport harmadik helyére (3 pont) a Porto (6 p.) és a PSG (3 p.) mögött.

A C csoportban a Zenit elszenvedte második vereségét is, Szentpéterváron kaptak ki az oroszok a Milantól (2-3). A Zenitnek továbbra se megy a BL-ben, és most is utolsó helyen áll csoportjában nulla ponttal.

Az E csoportban a Sahtyor Donyeck a Juventus otthonában ért el döntetlent (1 – 1), az ukrán csapat négy ponttal a második helyen áll a szintén négy pontos címvédő Chelsea mögött.

A F csoportot a BATE Boriszov uralja hat ponttal: a beloruszok a Lille után a Bayern München skalpját szerezték meg.

A BL másik orosz résztvevője, a Szpartak Moszkva szintén nulla ponttal kesereg a csoportja végén. A moszkvaiak odahaz a Celticcel sem bírtak el (2-3).

A BL-ben tehát szokás szerint szenvednek az oroszok, a „másodrangú” Európa Ligában viszont igen sikeresek az orosz csapatok.

Az Anzsi Mahacskala vezeti az A csoportot, miután a dagesztániak a Young Boyst győzték le 2-0 arányban (Anzsi: 4 p., Udinese 4 p., Liverpool 3 p.).

Az F csoportban megállíthatatlan a Dnyepr Denyepropetrovszk. Az ukránok ezúttal Stockholmban arattak győzelmet az AIK ellen (2-3).

A H csoportban a Rubin Kazany második helyen áll négy ponttal az Inter mögött, miután 2-0 arányban legyőzték a Partizant.  Az azeri Nyeftycsinek nem ment az Inter ellen (1-3). A bakuiak 1 ponttal szerénykednek a harmadik helyen.

A K csoportot szintén ukrán együttes vezeti, a jelenleg négy pontos Metallisztnak a Rapid nem tudott ellenállni (2-0).

Cimkék: BATE Boriszov, Bajnokok Ligája
Országok: Belarusz Ukrajna Azerbajdzsán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat