OROSZVILAG.HU


Kupagyőztes a CSZKA Moszkva

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2013-06-02 11:59:22  |  
Ackermann Sándor

Kupagyőztes a CSZKA Moszkva

A fővárosi csapat az Anzsi ellen duplázott a grozniji kupadöntőben

 Kupagyőztes a CSZKA Moszkva

Az orosz kupa szombati döntőjében a CSZKA Moszkva tizenegyesekkel győzte le a dagesztáni Anzsi Mahacskalát: az 1-1-es rendes játékidőt követően a ráadásban sem jutottak dűlőre a csapatok, a büntetőpárbajban pedig a bajnokcsapat bizonyult jobbnak a Groznijban rendezett mérkőzésen.

Kupagyőzelmükkel a fővárosiak dupláztak Oroszországban, mivel a CSZKA a bajnokságban is az élen végzett. A Premjer ligában a moszkvaiak a címvédő Zenitet előzték meg, a bronzérmet pedig az Anzsi Mahacskala szerezte meg.

Magyar szempontból három csapat volt érdekelt az idei orosz bajnokságban, a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva végül hetedik helyen zárt, így a nemzetközi kupában való indulás jogát nem sikerült kiharcolnia. Koman Vladimir csapata, az FK Krasznodar a tizedik lett, Priskin Tamás pedig az Alanyija Vlagyikavkaz tagjaként kénytelen búcsúzni az orosz első osztálytól, miután utolsó helyen végeztek a tizenhat csapatos mezőnyben.

A Bajnokok Ligájában az orosz színeket ősztől a bajnok CSZKA Moszkva képviselheti, illetve az ezüstérmes Zenit (ők még a nyáron selejtezőt játszanak). A második európai kupában, az Európa Ligában az Anzsi Mahacskala, a Szpartak Moszkva, illetve a Kubany Krasznodar indulhat a következő idényben. A másodosztályba a Mordovija Szaranszk, illetve a már korábban említett Alanyija Vlagyikavkaz távozik, akiket a jekatyerinburgi Ural, illetve a Tom Tomszk vált fel az első osztályban (bár a második ligából még két mérkőzés hátravan, ők már biztos feljutók).

A Premjer liga 2012/13-as szezonjának gólkirálya a brazil Wanderson lett (FK Krasznodar), az év játékosának pedig a kameruni Samuel Eto’O-t választották (Anzsi Mahacskala).

Miután a CSZKA duplázott, az orosz szuperkupát (amelyet hagyományosan a bajnok játszik a kupagyőztes ellen) a bajnokság második helyezettjével, azaz a szentpétervári Zenittel játsszák július 13-án.

Cimkék: CSZKA, Anzsi, Groznij
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat