OROSZVILAG.HU


Több üzbég, mint orosz

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-06-25 20:21:38  |  
Zelei Dávid

Több üzbég, mint orosz

A férfiak mezőnyében elfogytak az orosz versenyzők, a nőknél Kuznyecova és Petrova is kiesett

A wimbledoni tenisztorna negyedik napján többé-kevésbé befejeződtek a második forduló mérkőzései (a kitétel természetesen az első fordulós Isner – Mahut összecsapás miatt szükséges), pénteken pedig megkezdődött a harmadik forduló – orosz vezéráldozatokkal. Sarapova és Pavljucsenkova ugyan simán verte Olarut és Roberta Vincit, s a fehérorosz Azarenka is könnyedén elbánt Bojana Jovanovszkival, Szvetlana Kuznyecova ugyanakkor továbbra is tartja rossz formáját, amihez most némi udvariatlanság is párosult. Kuznyecova attól az Anastasia Rodionovától kapott ki három játszmában, aki decemberben vette föl az ausztrál állampolgárságot, és aki a hazaiak reménységét, Anne Keothavongot verte ki az első fordulóban döntő szett 0:4-ről fordítva. Ezúttal 6:4, 2:6, 6:4-re nyert az ausztrál, a mérkőzés után azonban Kuznyecova nem nyújtott kezet neki – egyesek szerint, mert teátrális szimulánsnak tartja (a 28 éves, Melbourne-ben élő hölgy ezúttal is ápoltatta csípőjét, Kuznyecova pedig felvont szemöldökkel figyelte mindezt), orosz újságírók szerint, mert nem szívleli – a végeredmény az ausztrál sajtó felháborodása, és egy újabb gyenge Grand Slam elkenése.

Több üzbég, mint orosz

Egy szokásos mozdulat, ami ezúttal elmaradt...

Kuznyecova rossz példáját a mai harmadik fordulóban többen is követték, igaz, legtöbbjük kiesése előre borítékolható volt. A 12. kiemelt Nadja Petrovát Justin Henin, a 27. kiemelt Marija Kirilenkót a másik belga, Kim Clijsters búcsúztatta, Venus Williams pedig Makarova után a második orosszal, a 26. kiemelt Alisza Klejbanovával is elbánt. Nála is jobban rászolgál az „oroszölő” titulusra a bolgár Cvetlana Pironkova, aki Lapuscsenkova és Dusevina után ezúttal Regina Kulikovát intézte el. A nap egyetlen orosz továbbjutója így az az alant látható Vera Zvonarjeva, aki egészen hihetetlen, 94%-os első szervával keserítette 15. kiemelt ellenfelét, a belga Yanina Wickmayert. Az észtek is örülhetnek, mert selejtezőből fölkerült topjátékosuk, Kaia Kanepi amolyan Arn Grétásan zsinórban ötödik meccsét is megnyerte a romániai Gallovits Edina ellen.  

Több üzbég, mint orosz

A férfiaknál döbbenetesen hamar elfogytak az oroszok – a lassan szokásos „utolsó ember”, Mihail Juzsnyij a világranglista-63. Paul-Henri Mathieu ellen három szett után, úgy nézett ki, csak behúzza a meccset, de ellenfele fordított, így az a csúfság is megesett, hogy jelenleg több az üzbég a mezőnyben, mint az orosz…  

 

 

 

Cimkék: tenisz, wimbledon2010
Országok: Észtország Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat